Вівсяне печиво – смак, знайомий нам з дитинства

01.07.2019

Вважається, що вівсяне печиво винайдено шотландцями, але цілком імовірно, що виготовляти його почали  одночасно в різних куточках світу. Наприклад, жителі Австралії вважають вівсяне печиво своїм національним продуктом.

Раніше вівсяне печиво готували на вогнищі. Перетертий овес змішували з водою, ось і весь рецепт для тіста, яке викладали на розпечене каміння. Таке несолодке поживне печиво використовували замість хлібу.

Починаючи з 19-го століття, слава про вівсяне печиво поширилася по всій Європі та в інших країнах. Це печиво користується популярністю (особливо серед матусь, які включають його до раціону своїх дітей) через свій основний інгредієнт – корисне вівсяне борошно. У ньому містяться макро- та мікроелементи, калій, залізо, цинк,  фосфор, магній, селен, марганець, вітаміни групи В і провітамін А, нікотинова кислота. Вівсяне печиво цінують за високий вміст корисної клітковини, яка очищає організм, поглинає холестерин і виводить його. Клітковина стимулює процес травлення,  а рослинний білок добре засвоюється організмом. Це борошно добре впливає на стан кровоносної системи. При вживанні в їжу продуктів з вівса відбувається нормалізація обміну речовин, поліпшуються процеси, пов’язані з роботою печінки і підшлункової залози.

Маючи ось такі корисні властивості, вівсяне борошно робить печиво корисним. Саме тому і сьогодні вівсяне печиво користується популярністю. Звісно, сучасне печиво додатково має у своєму складі пшеничне борошно та цукор, який надає здобі хрумкості. До того ж варто звертати увагу на виробника та ДСТУ, за яким вміст вівсяного борошна повинен бути не менше 13%.Компанія «Київхліб»  виготовляє печиво згідно стандартів ДСТУ, з найбільшим вмістом вівсяного борошна – 16,6%, що надає смаколику відмінного смаку та найвищої якості. Вівсяне печиво знайоме кожному з дитинства, і саме компанія «Київхліб» зберігає традиції виготовлення цього продукту та використовує рецепт, перевірений роками. Куштуючи це печиво, з легкістю можна поринути у приємні дитячі спогади та відчути смак, знайомий з дитинства. На смак печиво ніжне, з нотками кориці. Воно правильної круглої форми, невисоке, хрустке, розсипчасте, ніжного коричневого кольору. Любителі поєднувати корисне зі смачним знають, що вівсяне печиво є  прекрасним ситним перекусом, воно чудово підійде до кави, до чаю, смакує з молоком. Дбайливі батьки знають, що вівсяне печиво – це найкорисніший смаколик, яким можна частувати навіть наймолодших дітей.