Цікаве про хліб «По-французьки»

28.03.2019

Коли і де вперше стали додавати в хліб сухофрукти достовірно не встановлено, але багато народів використовують їх у своїй національній кухні. Австрійці додають у хліб родзинки, інжир чорнослив і мигдаль. Німці ж міксують у ньому насіння соняшника та будь-які сухофрукти за смаком. Компанія «Київхліб» уже давно виготовляє для своїх споживачів хліб «По-французьки», у якому поєднані родзинки, мед, волоський горіх, імбир та кориця. Він не просто смачний, а й неабияк корисний. У чому ж саме полягають його унікальні властивості, ми з Вами зараз і дізнаємося.

Залежно від способу приготування вміст вітамінів і мікроелементів у хлібах із сухофруктами може трохи змінюватися, але в цілому вони містять вітаміни А, вітамін С, В1, В2, В5, вітаміни групи РР, амінокислоти та мікроелементи (калій, кальцій, магній, фосфор, залізо, натрій, марганець, бор). Сухофрукти, що входять у такий хліб у вигляді добавки, також збагачують його рослинною клітковиною, добре засвоюваною глюкозою і фруктозою та йодом.

Усі ці поживні речовини безцінно корисні для людського організму. Так, завдяки вмісту вітаміну В вживання хліба із сухофруктами підвищує настрій людини і допомагає позбутися втоми та депресії. Вітамін А і кальцій омолоджують шкіру. Наявність в продукті калію покращує роботу серця і судин. Залізо підтримує в нормі гемоглобін, а магній – кров’яний тиск. Природна клітковина робить хліб із сухофруктами незамінним помічником у боротьбі зі шлунковими та кишковими захворюваннями, а в комплексі з фізичними вправами і дієтами надає позитивний ефект при схудненні.

Тож хліб «По-французьки» є незамінним продуктом в раціоні харчування для всіх любителів здорового способу життя. Вживати його рекомендуємо з першими і другими стравами. Для тих, хто тримає фігуру в тонусі, тоненький шматочок хліба з філіжанкою несолодкого чаю стане ідеальною вечерею. Також він є чудовою основою для бутербродів на сніданок та чудово поєднується зі скибочкою ковбаски, сиром або маслом.