Секрет приготування сухарів

12.07.2019

Сухарі в перекладі з іноземної мови – «хліб випечений двічі». Вони завжди були актуальні. Їх споживали з давніх-давен. За легендою, перші сухарі на нашій території виникли в середині  XIX століття на свято Пасхи. В ті дні на вулиці було дуже спекотно, і багато куличів залишились на сонці та засохли.

Сухарі – це найзручніший спосіб втамувати голод. Довгий термін зберігання робить цей продукт унікальним та незамінним. Сухарі брали з собою в далеку дорогу, в походи, в експедиції.

Існує два види сухарів: висушені з простого хліба, батону в домашніх умовах та здобні – їх випікають на хлібозаводах. Дехто вважає, що на хлібозаводах беруть засохлий виріб та роблять з нього сухарі. Проте це зовсім не так. Для сухарів використовують спеціально виготовлене тісто, а не готові засушені вироби.

Найважливіше в сухарях – це технологічний процес приготування. Спершу роблять заміс тіста, потім йде випікання сухарних плит. Після чого сухарні плити подають на вистоювання. Ця процедура триває 14-20 годин. Вистоювання запобігає заминанню виробів при нарізанні на скибки. Сухарні плити вистоюються в кулярах. Після того, як нарізали сухарні плити, йде вторинна термообробка. Сухарі досушуються в печі, потім знову вистоюються близько години та відправляються на фасування. Ось такий секрет приготування справжніх сухарів.

Компанія «Київхліб» випускає свою серію сухарів: київські з родзинками, класичні, гірчичні та сухарі з темним насінням. Кожен знайде собі до смаку.

Сухарі корисні та поживні. До речі, поживність сухарів така сама, як і у хліба. А ще в сухарях мінімум калорій. Унікальні властивості мають «Темні сухарі з насінням» від компанії «Київхліб». Адже в них містяться вітаміни групи А, Е, D, а також калій, кальцій, фосфор, залізо, цинк, магній. Не менш корисні й сухарі «Київські». В них міститься ізюм, який має вітаміни групи В,Н, РР, а також багато калію.

Спробуйте сухарі компанії «Київхліб» та отримайте максимум задоволення від цього смаколика