Різнобарв’я пряників

Вже не одне століття пряники займають почесне місце серед уподобань у багатьох куточках світу. Були вони відомі ще в Стародавньому Єгипті та у Стародавньому Римі. Мешканці Риму готували смачні будиночки з пряників для своїх божків. В Україні пряники стали популярними приблизно в IX столітті та називалися медовим хлібом.
Мода на пряники в Європі повернулася в XIX столітті – в Німеччині почали активно виготовляти та споживати пряники після публікації братами Грімм казки «Гензель і Гретель». В основному це були пряникові будиночки, які швидко завоювали прихильність по всій країні та за її межами.
Про любов до пряників свідчить і той факт, що у багатьох країнах існують музеї пряників: Музей у Польщі у місті Торунь, Угорський музей пряників у місті Сексард, Ельзаський музей пряників, Словенський живий музей виробництва пряників та інші.
Пряники надихали до кулінарної творчості не одне покоління. Найбільший пряник мав вагу 16 кг. І зараз пряники до душі багатьом любителям солодощів.
Особливо популярними в наш час є пряники з начинками. Технології виробництва «Київхліб» дозволяють випікати і фігурні пряники, і пасхальні, і медові, і макові, і з прянощами, і з різноманітними смаками та з начинками.
Гармонійне поєднання традиційного пряника за класичною рецептурою з неперевершеними смаками ніжної текстури начинки не залишають їх без уваги поціновувачів солодощів. «Київхліб» випікає знайомі з дитинства пряники, але ще смачніші! До того ж з натуральних інгредієнтів.
Особливо популярними є пряники з молочною та з фруктовими начинками: з абрикосовою, вишневою, полуничною, малиновою – вони додають пряникам ніжності, літнього настрою та неперевершеного смаку. А ще в «Київхліб» є пряники з начинкою маропан – любителі мигдалю по достоїнству зможуть оцінити цей оригінальний смак горіхової начинки.
Обирайте свій улюблений казковий смак та наповнюйте літо новими кулінарними емоціями.