Рецепт, випробуваний часом – хліб Український від Київхліб

22.02.2019

У величезному асортименті хлібобулочних виробництва Київхліб найбільші об’єми продажів,  серед житньо-пшеничного хліба, має хліб Український столичний подовий. Традиційний Український хліб Київхліб почав випускати на початку 60-х років ХХ століття. У післявоєнні роки промислове хлібопечення в Києві виготовляло лише житній хліб, через складне економічне становище та високі ціни на пшеничне борошно.

З поступовою відбудовою та певною стабільністю промислове хлібопечення запропонувало громадянам житньо-пшеничний хліб Український, який неабияк сподобався на смак споживачам.

Рецептура хліба Українського від початку його виробництва і до сьогодні залишилася незмінною. Він готується на заквасці з житнього та пшеничного борошна з натуральних інгредієнтів, з дотриманням  ДСТУ.  Тривалість виробництва становить 12 годин через складність виробничого процесу.

Свого часу, після успіху хліба Український почали з’являтися схожі за рецептурою хліби: «Дарницький», «Чумацький», «Селянський».

Попри те що Український має просту рецептуру він і, сьогодні, отримує прихильність споживача за традиційний смак та користь для організму людини.

Хліб Український має меншу калорійність, ніж пшеничний хліб. До його складу входять вітаміни груп В і РР, амінокислоти, цинк, залізо, йод, калій, натрій. А чималий вміст клітковини в продукті сприяє збалансованій роботі травної системи.