Перший в Україні – батон «Австрійський темний»

05.03.2021

Зустрічайте унікальну новинку від Київхліб – єдиний і неповторний – батон темний!!

До складу батона «Австрійський Темний» входять пшеничне та житнє борошно, житній солод, за рахунок чого батон отримав свій унікальний кавовий колір. Неперевершений смак темного батону доповнює багатий букет ароматів, що стоворений поєднанням прянощів та солоду.

Батон «Австралійський темний» виготовлений для новаторів та гурманів, які експериментують і шукають оригінальні смаки; для справжніх любителів нового та незвичного.

У продаж батон надходить у яскравій сучасній упаковці.

Як же зявився  батон “Австрійський темний”?

У мальовничому австрійському містечку на березі озера Вольфгангзее, жителі святкували одруження сина знатного вельможі. Були запрошені іноземні гості, жителі сусідніх земель.
Кухарі працювали цілий день, створюючи свої найсмачніші страви. Пекар займався випічкою особливого батона із суміші пшеничного та житнього борошна. Роботи було настільки багато, що пекар вирішив допомогти у приготуванні інших страв.
В святковій метушні його помічник випадково зачепив тарілку з коріандром та розсипав його у тісто. Лише, коли батон був випечений, це помітив пекар, але часу випікати інший виріб не було, тому гостям подали батон у такому вигляді.
Через декілька хвилин гості побажали дізнатися, хто приготував цю страву. Коли схвильований пекар зайшов до зали з гостями, його зустріли радісними вигуками та схваленням.
Це був один із найсмачніших виробів, що куштували коли-небудь гості. Рецепт даного виробу «по старій дружбі» вельможа дав іноземним гостям, але при умові, що вони не забудуть звідки саме цей виріб. Тому і понині виріб за цим рецептом називають «Австрійським темним».