Коровай від «Київхліб» – окраса вашого свята

21.11.2019

Коровай – особливий атрибут українських традицій. Його випікають на весілля, хрестини, ювілеї та різноманітні свята. Наприклад: свято урожаю, святкування дня народження, професійні свята тощо.

Округла форма весільного короваю символізує сонце та родючість. Вважалося, чим більший коровай, тим поважніша новостворена сім’я. Коровай відображав статус майбутньої сімейної пари, тому його намагалися зробити не тільки смачним, але і величезним. Інколи він випікався розміром з  весільний стіл. Бували випадки, коли коровай піднімався так високо в печі, що його неможливо було витягнути, тому доводилося виймати по кілька рядів цегли з печі. Прикрашали коровай калиною та пшеничними колосками. Ось така традиційна прикраса.

У 2017 році компанія «Київхліб» виготовила найбільший коровай в Україні. Наш величезний коровай у 2,5 м діаметром, 1,8 м висотою та вагою понад 750 кг внесли до національного реєстру рекордів України.

Сьогодні компанія «Київхліб»  випікає найрізноманітніші короваї на замовлення: коровай «Урочистий», коровай «Ніжність», коровай «До свята» з індивідуальним написом, коровай «Урочистий» з індивідуальним написом, коровай «Слов’янський», коровай «На щастя, на долю», паляниця здобна вітальна.

«Київхліб» славиться своїми короваями, їх розмаїттям, оригінальністю та чудовою якістю. До кожного замовлення пекарі підходять з особливою турботою, аби виготовити коровай у атмосфері найкращих традицій.

Наш коровай буде окрасою свята, з ним з гордістю можна зустрічати дорогих серцю гостей.